Zware vuurwerkexplosie in IJmuiden: Politie zoekt getuigen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen zaterdagavond, op 24 februari 2024, vond er een explosie plaats op het balkon van een woning aan de Scheldestraat in IJmuiden. De politie meldt dat de oorzaak van de ontploffing zwaar vuurwerk was. Het incident vond rond 21.30 uur plaats. Gelukkig raakte niemand gewond door de ontploffing.

Onderzoek en getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart naar het incident en is op zoek naar getuigen. Ook mensen die beschikken over beelden van een deurbelcamera, dashcam of andere relevante informatie over de explosie worden verzocht deze te delen.

Anoniem informatie delen

Mensen die liever anoniem blijven, maar wel relevante informatie hebben, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem (M.). M. is een onafhankelijk meldpunt waar anoniem informatie gegeven kan worden over criminaliteit. Alle informatie, hoe klein ook, kan het verschil maken. M. zorgt ervoor dat de informatie bij de politie en andere opsporingsinstanties terechtkomt, terwijl de melder anoniem blijft.

Oproep tot voorzichtigheid

Dit incident benadrukt nogmaals de gevaren van het onjuist gebruiken van zwaar vuurwerk. De politie roept op tot voorzichtigheid en waarschuwt dat het onzorgvuldig omgaan met vuurwerk tot ernstige incidenten kan leiden.