Twee verdachten aangehouden in IJmuiden op verdenking van drugshandel

22 dagen geleden gepubliceerd

Twee mannen zijn op 27 maart 2024 aangehouden in IJmuiden. De arrestaties volgden op een politieonderzoek en een melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA). De mannen worden verdacht van handel in verdovende middelen en zijn aangehouden in een woning aan de Noostraat.

Woning gesloten

De woning waar de arrestaties plaatsvonden, is op last van de burgemeester per direct gesloten. De verdachten zijn momenteel in hechtenis en hun betrokkenheid wordt verder onderzocht.

Veiligheidsrisicogebied

Sinds 22 januari 2024 is een groot deel van IJmuiden door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit heeft geleid tot verhoogde politieactiviteit, waaronder actieve controles, preventief fouilleren en extra contact met de buurt. Dit alles om de drugscriminaliteit in de stad aan te pakken.

Arrestaties

De gearresteerde personen zijn een 22-jarige man uit de gemeente Velsen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hun arrestatie volgde op een anonieme melding en het daaropvolgende politieonderzoek.

Meld Misdaad Anoniem

Bij het zien van een verdachte situatie wordt geadviseerd om altijd 112 te bellen. Indien men een melding wil doen zonder zijn of haar naam bekend te maken, kan men terecht bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) via 0800-7000. Door het doen van een anonieme melding, krijgt de politie toch belangrijke informatie en kan men bijdragen aan een veiligere omgeving.