Cortina-fietsendief aangehouden in IJmuiden

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k

De politie heeft woensdag 2 december een 53-jarige man uit IJmuiden aangehouden op verdenking van heling van fietsen. De IJmuidenaar bleek een duidelijke voorkeur te hebben voor fietsen, voornamelijk zwarte, van het merk Cortina.

Het viel de politie op dat sinds enkele weken veel aangifte werd gedaan van fietsendiefstal en dat Cortina fietsen vaak het slachtoffer waren. Na een onderzoek naar deze diefstallen, kwam de politie uiteindelijk op het spoor van de man. Naast de aanhouding stelden politieagenten ook een onderzoek in, in de schuur van de verdachte.

Fietsen en gereedschap

Hier troffen de agenten meerdere zwarte Cortina fietsen aan en gereedschap dat veelal gebruikt wordt bij het stelen van fietsen en het veranderen van framenummers. Het viel de politie dan ook direct op dat de identiteit van de fietsen al was aangepast. De fietsen werden daarop in beslag genomen, zo ook het gereedschap en enkele fietskratten. De politie heeft al enkele fietsen kunnen koppelen aan hun eigenaren.

De IJmuidenaar is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Aangifte fietsendiefstal

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsen worden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan een extra oogje in het zeil. Klik hier voor meer informatie over fietsendiefstal.

Adverteren op DeIjmuidenaar.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeIjmuidenaar.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Velsen
10:38

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief